Projekt klade důraz na kvalitu stravování v okolí firem nebo přímo v nich. „Firma a její management mají významný vliv na to, jaké podmínky ke stravování svým zaměstnancům vytváří přímo v práci. Snažíme se ukázat, že kvalitní jídlo patří do práce a že zlepšuje náladu a vztahy mezi lidmi. Věříme, že projekt bude pro firmy zajímavý,“ říká Pavel Kusý, ředitel strategie a marketingu společnosti Edenred CZ, která je vydavatelem stravenek a stravenkových karet Ticket Restaurant Card a která stojí za celým projektem.

ilustracni foto 1Samotné zahájení projektu je netradiční - více než 500 personálních ředitelů z tuzemských firem v těchto dnech obdrží speciální balíček, který obsahuje zdravé potraviny spolu s vtipnými hláškami jako: „Banán zlepšuje řešení konfliktů.“ K tomu je připojen odkaz na webové stránky www.firmanataliri.cz, kde se mohou k projektu za svou firmu přihlásit. Program je otevřený i dalším firmám, které zaujme.

Hlavní součástí „Firmy na talíři“ je série workshopů, při kterých výživoví experti ze společnosti  Wellnessia zaměstnancům firem vysvětlí, jak potraviny ovlivňují jejich zdraví a pracovní výkon a které suroviny mají pozitivní vliv na konkrétní pracovní činnosti a dovednosti. „Lidé si pak sami vyzkoušejí, jaké to je, vyměnit například kávu a sušenky za čerstvé ovoce na poradách,“ konstatuje Monika Divišová z Wellnessia.

ilustracni foto 4„Firma na talíři“ startuje v těchto dnech a projekt v hodnotě 180 000 Kč lze získat zcela zdarma nebo se slevou. Podmínkou je včasná registrace ze strany personálních ředitelů firem a správné zodpovězení několika dotazů na www.firmanataliri.cz.

Těm, kteří projekt absolvují a rozhodnou se, že v něm chtějí dále pokračovat, pak Wellnessia nabízí další služby, od zpracování mapy restaurací a provozoven v okolí s doporučením na vyvážený oběd až po individuální konzultace a plány pro jednotlivé zaměstnance.

Jak projekt funguje, se lze dozvědět i díky videím umístěným na zmíněné stránce, kde je zaznamenána celá série již proběhlých workshopů.

 

 

 

Text nevyjadřuje názor redakce